ВИДЕО: Магьосникът Рубио се завърна в пълен блясък

8 месеца. Толкова бяха нужни на испанската мегазвезда Рики Рубио да се възстанови от скъсани кръстни връзки в коляно, които го извадиха от "лигата на извънземните". Снощи обаче той се завърна и не беше загубил дори малка част от магията, с която изуми НБА през миналата година.

 

Минесота Тимбъруулвс посрещна тази нощ Далас Маверикс, като най-важната новина преди срещата беше, че испанското чудо се завръща в игра. Рик Аделман го остави на резервната скамейка, но в края на първата част той влезе в игра, а всички в залата станаха на крака, за да приветстват своя любимец.

 

Рубио престоя на терена 18 минути, като това е част от плана на Минесота за завръщането на испанския плеймейкър към тежката програма в НБА.

 

Той обаче показа магически отигравания още в първия си двубой, като завърши с 8 точки и 9 асистенции, като дори опита да реши срещата в последните секунди на 4-ата част, но пропусна изстрел от тройката и двубоят влезе в продължения - спечели от "вълците".

 

Едно отиграване на Рубио обаче заслужава специално внимание, като със сигурност тази асистенция ще влезе сред най-добрите за сезона. Той получава топката на тройката и тръгва на пробив към коша, но се спира и дава уникален пас към Стиемсма между краката на Елтън Бранд.

 

Уникалното изпълнение трудно се описва с думи, но само може да му се насладите под статията, както и да видите топлото посрещане, което Рубио получи от публиката.