ВИДЕО: Ивет Лалова най-бърза в Европа на 100 и 200 метра

снимка: Guliver/Getty Images

Ивет Лалова затвърди славата си на най-бърза европейка, след като снощи спечели бягането на 100 метра на Диамантената лига в Осло (Норвегия) с личен резултат за сезона.

 

Ивет направи много силно бягане и финишира за 11.04 секунди, с което излезе под №1 в европейската ранглиста за сезона, както и под №8 в световната такава.

 

Зад себе си българката остави голямата фаворитка Мюриел Ауре (Кот д'Ивоар) - 11.05 сек., а на трето място завърши досегашната лидерка в Европа на 100 метра - украинката Мария Риемиен, която даде време с 3 стотни по-слабо от това на Лалова - 11.07 сек.

 

Риеминен, която е европейска шампионка на 200 метра от Хелзинки 2012, и Лалова започнаха да се преследват още от началото на сезона. Първо Ивет поведе парада с резултат 11.13 сек., но малко след това украинката записа 11.06 сек. и оглави ранглистата. Със страхотното си бягане в Осло обаче Ивет отново е номер 1 в Европа.

 

Освен, че си върна лидерското място в бягането на 100 метра на Стария континент, засега Ивет Лалова държи и първата позиция в европейската ранглиста на 200 метра с резултат 22,78 секунди, поставен на Диамантената лига в Рим преди няколко дни, когато българката завоюва трето място във Вечния град.

 

Вижте и как Ивет стана номер 1 в Европа в двете най-атрактивни дисциплини. Първото видео е от снощната победа на българката в Осло, а под него може да си припомните бягането на Лалова на 200 метра в Рим.