(ВИДЕО) Цял свят настръхна срещу симулантите от Барса, сравниха Меси и компания с боулинг кегли

Актьорите от Барселона си навлякоха справедливия гнев на цяла Испания след драматичната победа с 3:2 над Валенсия на стадион "Местая". Съдията на срещата грозно подпря гостите в редици ситуации. Не това обаче бе в основата на подигравките, които се изляха над блаугранас.

В 92-ата минута на сблъсъка Лео Меси донесе успеха за каталунците с гол от дузпа след симулация на Суарес, а след гола феновете на "прилепите" хвърлиха празни бутилки от минерална вода по футболистите на гостите. Комичното беше, че шишето падна между купа от играчи, но всички се хванаха за главите.

Дисциплинарната комисия към Испанската футболна федерация също излезе със становище относно инцидента, в което се пише, че "симулациите трябва да бъдат изкоренени". "Без да се оправдава държанието на няколко фена, целящи да създадат проблеми, трябва да се вземе под внимание и определените жестове на играчи на ФК Барселона след отбелязването на попадението. Освен това някои от футболистите симулираха травма във въпросния инцидент. Такива неща не трябва да се случват на спортни събития", гласи изявлението.

Валенсия не се размина безнаказано, въпреки че фенът, хвърлил бутилката, беше арестуван. "Прилепите" са глобени с 1500 евро и са с последно предупреждение за домакинство пред празни трибуни.