ВИДЕО: Спартак (М) излъга Бенфика на "Лужники" за първа победа

снимка: БТА

Отборът на Спартак Москва записа много важна победа в Шампионската лига. Руснаците надиграха гостуващия тим на Бенфика (Лисабон) с 2:1 в среща от група G на най-комерсиалния турнир.

 

Руснаците могат да се чувстват късметлии със спечелените три точки, като играчите на Спартак не се предадоха до последните минути въпреки натиска на португалците.

 

Трите гола паднаха още през първото полувреме. С тази победа Спартак се реваншира на своите фенове след като в предния кръг допусна домакинска загуба от тима на Селтик. Руският тим вече има три точки, като изпревари Бенфика (1 точка). Лидер в тази група е Барселона с 6 точки преди двубоя със Селтик (4 точки).

 

Спартак започна двубоя с много бърз гол, който даде криле на футболистите. Още в петата минута при една много бърза контра атака. Бразилецът Рафаел Кариока бе изведен сам срещу вратаря и не сбърка за 1:0.

 

Португалците не се притесниха и заиграха своя футбол с бързи атаки и натискаха своите съперници. В 33-та минута Лима бе най-съобразителен при едно центриране и изравни резултата.

 

Две минути преди края на полувремето Спартак обаче отново излезе напред в резултата. При едно центриране по земя към малкото наказателно поле, защитникът Жардел се опита да избие топката, но тя попадна в неговата врата.

 

През второто полувреме натискът на Бенфика се засилваше, но Спартак се бранеше сигурно. Салвио имаше добър шанс за гол в 75-та минута, но ударът му мина на сантиметри от гредата. Малко след това удар на Лима мина над вратата.

 

По този начин Спартак взе частичен реванш за домакинската си загуба от Селтик, но след две седмици гостува на Бенфика.


szólj hozzá: Spartak Moscow v Benfica 2:1 GOALS HIGHLIGHTS