Виали изтрещя: Албания или Уелс ще спечели Евро 2016

Бившият италиански национал Джанлука Виали смята, че някой от по-малките отбори може да поднесе изненадата на Евро 2016 и дори да спечели титлата по подобен начин, по който го направи Лестър в първенството на Англия.

"Вярвам, че това е годината на аутсайдерите. Няма да се изненадам, ако някой по-малък отбор се представи много добре и дори спечели титлата. Мисля си за Албания, за Уелс, дори за Ирландия и Австрия. Някой неочакван отбор може да отиде много далеч", каза Виали.

Лестър бе с коефициент 5000:1 в началото на сезона да спечели Висшата лига, а европейските финали вече са виждали неочаквани шампиони като Дания през 1992 година и Гърция 12 години по-късно.

Според Виали, основен конкурент на Италия в групата ще Белгия, но бившият играч на Челси и Ювентус е оптимист за представянето на Скуадрата.

"Белгийците са основната заплаха за нас, макар че ми изглеждат несигурни в защита в отсъствието на Венсан Компани. Ние имаме добри шансове, макар че за мен големите фаворити си остават Франция и Германия. За Италия е важно да играе стабилно в защита и да започне турнира силно", каза Виали.

Първият мач на "Адзурите" на Евро 2016 е в понеделник, а съперник е именно Белгия.