Везенков ще решава проблемите с Виденов

снимка: Булфото

Изпълнителният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков коментира, че отборът е имал много тежка 2013 година.

"Изминалата година беше доста трудна за нас. Постигнахме много престижни победи, но и допуснахме доста нелепи и незаслужени загуби, като разбира се и вината в нас не е никак малка и дори надделява за тези загуби.

Съжалявам много за заетото четвърто място в групата. Смятам, че основна причина за това място беше загубата ни като домакини от Игокеа. Предишният треньор имаше известно неразбирателство с играчите, а и не показахме пълните си възможности.

Убеден съм, че имаме много по-големи шансове за успехи, ако играчите се раздават до край. Следващата година ще вземем нови попълнения, предимно българи, като на първо място в списъка е Чавдар Костов.

Сашо Везенков коментира и това от кого не е довлен през настояващата кампания, като отличи най-вече Девин Грийн.

"Не съм доволен от някои играчи в момента като Девин Уайт и Киърън Ачара. Но ще говорим с треньора и г-н Златев и ще решим какво ще правим в бъдеще".

Везенков подчерта, че няма идея защо треньорът е отстранил Филип Виденов, който е сред най-добре представящи се играчи.

"В неделя Галанис е отстранил Филип Виденов от тренировката. Не съм говорил с него, тъй като бях в Гърция, не бях в България и не знам повече подробности. Не е добре, че така стана. Ние привлякохме Филип, за да ни помогне. Той е добър играч и разчитаме на него, но ще разбера допълнително как са се развили отношенията между Филип и треньора", коментира той.