Веско Великов: Иртиш на Херо не е страшен, ще ги елиминираме

Младият и амбициозен наставник Веселин Великов заяви, че Дунав (Русе) може да елиминира казахстанския Иртиш в турнира Лига Европа.

Предстои втори мач от първия квалификационен кръг между двата тима. След минимална загуба с един единствен гол при визитата си край река Павлодар, сега футболистите на 4-ия в крайното класиране на миналия сезон са готови да поднесат изненадата и да отстранят тима на Херо.

"В мача, който се игра в Казахстан, действахме малко уплашено през първите 20 минути, но според мен това се дължеше най-вече на липсата на опит в нашия отбор. След това смея да твърдя, че за период от 70 минути ние бяхме дори по-добрият отбор на терена. Показахме нашата си игра, но за огромно съжаление ни преследваше малшанс и не успяхме да вкараме изравнитен гол", обяви той пред Novsport.com.

"Аз мисля, че ние заслужавахме поне едно реми в този мач, но тази страница вече е затворена и предстои реванш в Русе. Надявам се стадионът да бъде препълнен. Наясно сте, че ни дават по-малко места, но съм убеден, че хората ще си свършат работата и ще ни подкрепят, а освен това ще се създаде една страхотна атмосфера".

"Видяхме всички, че противникът не е кой знае каква сила, за да не можем да ги отстраним. Целта ни е да играем добър футбол и ако покажем наистина това, което можем, тогава изобщо не виждам причина да не елиминираме тима от Казахстан".

"Да, наистина разликата между нашия и техния бюджет е доста голяма, но се видя, че нашите момчета играят със сърце за което искам само да ги поздравя".

"И да не ги елиминираме обаче, в крайна сметка Дунав не е играл в Европа от 42 години, така че тези мачове са ценен опит и празник за нашия тим. Крайната цел обаче е една - победа и продължаване в следващия кръг. Няма какво да губим, така че ще се хвърлим много здраво в този мач".