Верея: Удрят ни, защото сме удобни за атака, нямаме контакти с китайци и хазарт

Ръководството на Верея даде пресконференция след изваждането на клуба от състава на Първа лига заради сигнали за участие в уговорени мачове. От клуба заявиха, че до момента не са получили официално обяснение за действията спрямо клуба, както и отрекоха, че клубът е свързан по някакъв начин с китайски или руски личности, въпреки че от прокуратурата са отправили въпроси с конкретни имена на хора от азиатската държава. 

“Китайски партньори нямаме и никога не сме имали. Имаше разследване на прокуратурата с въпрос да ли познаваме четири китайски имена. Въобще не съм контактувал с китаец. Това са митове, че съм се виждал с някой китаец и съм го представял пред отбора”, каза директорът на клуба Християн Първанов.

“В нито един момент нас не ние показан протокол за въпросните сигнали, като нямаме представа колко са на брой. Ние бяхме глобени 5000 лева без да знаем на каква база. По време на интервю господин Демирев бе подведен от журналистите и започна да шикалкави - инвеститори, руснаци. Финансирането на клуба е от наши фенове и партньори. Наели сме адвокати, за да обжалваме това решение, за да видим дали ще има някакъв резултат. Ако има уговорени мачове в българския футбол, не са с участието на Верея. Може би има някаква атака и срещу БФС и президентът на футбола ни”, заяви още Първанов.

"Всички знаят, че имаме проблеми с финансирането. Знайни и незнайни хора се упражняват с отбора, защото сме ме удобни. Някой много се изплаши от нашия отбор, съставен от юноши. Няма вероятност Верея да фалира, а само да не е в професионалния футбол. Вариантите са да останем в Б група, с което аз не съм съгласен, защото после някой пак ще каже, че манипулираме мачове. Най-вероятно отиваме към Трета лига".

На въпрос с какво финансиране тимът е ходил на лагер в Словения през лятото на 2018 година, от ръководството заявиха, че са били там по покана от мениджърска агенция. По отношение на бившия старши треньор на отбора Олександър Савидов, който също е разследван за манипулиране на двубои, Първанов, цитиран от спортал, заяви, че не е бил наясно с неговото минало.