Венгер за Чоло: Още 16 години и ме настига

снимка: twitter.com

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се пошегува с колегата си от Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне в навечерието на полуфиналния реванш от Лига Европа тази вечер. Французинът заяви, че Чоло е печелил много, но му остават още 16 години, за да го настигне.

"Не мисля много за възрастта", сподели Венгер, запитан каква е разликата между него и новото поколение треньори. "Симеоне не е много млад, той вече има много опит, спечели много още преди да отиде в Испания. Аз обаче забравям за тези неща и се концентрирам върху своя тим".

"Симеоне вече изкара 6 години. Остават му още 16, за да стане като мен", заяви шеговито френският специалист, който пое Арсенал през 1996 г. и в края на кампанията ще напусне след 22 години вярна служба.

Атлетико приема "артилеристите" на "Уанда Метрополитано", след като в първия мач стигна до равенство 1:1 при положение, че почти цял мач бе с 10 души на терена. Ценният гол на чужд терен може да се окаже решаващ. Наставникът на "дюшекчиите" Диего Симеоне пък бе изгонен в първата среща и това още повече задълбочи проблемите на Атлети. 

"Всеки има своята идентичност. Симеоне се опитва да влияе на отбора позитивно. Успя да го стори преди седмица, а реферът взе решение да го изгони", сподели Арсен Венгер.