Венгер: Пуснах Жиру в отбор с по-ниска конкуренция

снимка: twitter.com

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разкри защо е пуснал нападателя Оливие Жиру в Челси. В последния ден на зимния трансферен прозорец френският таран премина на "Стамфорд Бридж" за сумата от 20 милиона паунда. 

Специалистът заяви, че праща Жиру в отбор с по-ниска конкуренция, след като "топчиите" си осигуриха услугите на Пиер-Емерик Обамеянг. Това според него ще доведе до повече минути за нападателя, който прави всичко възможно, за да попадне в състава на Франция за световното първенство в Русия.

"Оливие наистина бе много популярен в съблекалнята и сред феновете, но искаше повече игрови минути", заяви Венгер. "Той иска да играе на световното първенство, затова са му нужни минути. След като постигнахме договорка с Обамеянг, вече можех да му позволя да премине в отбор, където има по-подходяща конкуренция", сподели френският наставник на "артилеристите".

"Смятам, че бе наш дълг да пуснем Жиру заради себераздаването му, предаността му към Арсенал и любовта през годините. Тези неща винаги са били налице", сподели Арсен Венгер пред talkSPORT.