Венци за новия стадион: Няма да си го занеса в хола

снимка: Булфото

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов се завръща като член на изпълнителния комитет на БФС след повече от 12 години.

Самият той застана пред журналистите след края на форума и изрази изненадата си от това, че отново е част от управата.

"За мене беше неочаквано, че отново съм в изпълкома. Нямам представа за какво ще отговарям. БФС и Изпълнителният комитет са колективни органи и решенията се взимат от всички и се гледа това, което е най-полезно за футбола. Аз ще се постарая да работя за доброто на българския футбол, каза Стефанов, който преди време беше известен с критиките си срещу съдиите.

Тогава той твърдеше, че Славия няма лоби и това е причината съдиите да не се съобразяват с клуба.

Както е известно, Славия ще предостави базата си за изграждането на нов национален стадион и включването на президента на белия клуб се тълкува именно като сигнал за сближаване с инвеститорите.

"Германската фирма твърдо е решила да построи новия стадион. Преговорите са в последната фаза и мисля, че това е последен шанс България да има модерен национален стадион. Нито аз ще си го занеса в хола, нито Боби Михайлов в неговия хол. Просто ще можем да кандидатстваме за домакинство на срещи от Евро 2020. Трябва ни модерен стадион, за да могат хората да заведат спокойно децата и семействата си на мач. Ние имаме добрите намерения и сме предоставили всичко, с което можем да бъдем полезни, каза Стефанов.

"Но този стадион няма да бъде само на Славия или само на националния отбор. И ако някой пречи за изграждането, то той пречи на спорта, завърши президентът на белия клуб.