Венци Стефанов скочи на Пенев: Любчо не става

Култовият Венци Стефанов коментира нападките на Любослав Пенев срещу БФС и Борислав Михайлов. 

"Боби Михайлов му е виновен за загубата във Варна. Боби е виновен за всичко, даже и за земетресението във Филипините. Любчо да е жив и здрав, другото си е за негова сметка. Предполагам, че той ако беше президент на футболния съюз, на мача днес щеше да има 20-25 хиляди човека. Футболът ни щеше да бъде на изключително ниво. Щяхме да сме поне на финал в Шампионска лига, в групите за световното първенство...", коментира Стефанов по адрес на намеренията на Пенев да оглави футболната ни централа. 

"Но за съжаление не е той президент на БФС. Иска му се на момчето, но трудно ще се получат тези неща. Не смятам, че той е точния човек за президент на БФС. Боби като се откаже някога, предполагам, че ще го замени някой общественик, доказан човек, ерудиран, без клубно пристрастие - да не е цесекар или левскар... Длъжността президент на БФС не задължително да бъде заемана от човек, който е играл футбол", добави членът на Изпълкома на БФС. 

Попитан за Димитър Бербатов, който преди време също изяви амбиции да "оправи българския футбол", Венци Стефанов обясни: "О, аз съм сигурен. Виждате, че те оправиха Берое. И Бербата може да оправи футбола ни, със сигурност. Вижте, вие сте интелигентни хора, дайте да не си говорим глупости. Ни Бербатов, ни Любо Пенев, ни никой от тези, които се кандидатират, не могат да направят нищо повече oт това, което прави Боби Михайлов. Те даже и толкова не могат да направят, но нали меракът умира последен.

"За победата над Черно море, Стефанов каза: "Не е нужно да ме виждате, гледайте мача. Всеки си има задължения. Аз може би бъркам някакви магии. Виждате, че днес сработи. Не, това не е тайната на успеха. Тайната е повече работа. Един път и ние да извадим късмет в последната минута и нас да ни покрие късметът. Добре, че бихме, че иначе завръщането щеше да стане…Разбира се, че е емоционално. Всеки е щастлив, когато се завръща у дома." 

"Направили сме терен за чудо и приказ, изкуствените терени, осветление. Всичко, което е необходимо, го има на стадиона. Да, вярно стадионът ни не е такъв, какъвто ми се иска. Но когато, дай Боже съберем пари, и не сме длъжници по 20-30 милиона, със средства, които успеем да съберем, да успеем да направим и по-хубаво стадион. Утре като ме няма мен и моите колеги, не искам Славия да остава със сума милиони задължения", добави Венци Стефанов.