Венци Стефанов: Райс играеше в Гърция за по 1,40 на месец

снимка: Булфото

Босът на футболен клуб Славия Венцеслав Стефанов бе доста обиден след думите на бившия страж на „белите“ Райс Мболи, който заяви, че е продаден насила в руския Криля Советов през 2010-та година.

"Изненадан съм от думите му. Ако не ме лъже паметта, когато подписахме договора му с Криля Советов с 50 000 долара месечна заплата, той ме прегръщаше, целуваше и наричаше "папа" (татко). Преди да дойде в Славия, Райс играеше в трета дивизия на Гърция за жълти стотинки. За по 1,40 на месец!", заяви босът на "белите" пред "Труд".

"Ще му припомня и как доведохме представители на алжирското посолство, за да му връчат паспорта в съблекалнята на Славия, за да може да играе в националния им отбор. Така стигна и до участие на две световни първенства.

Пълни глупости са, че не е искал да ходи в Русия. Месеци по-късно се видяхме в Анталия, играхме контрола с Криля Советов. Той  ми каза, че е щастлив там. Замина с още един играч от Славия - Стив Ренет, който остана там два сезона и дори стигна до капитанската лента. И двамата не са ми споменавали да са нещастни... Публична тайна е защо се върна в София и футболът няма нищо общо... (б.а. - говори се, че е заради тогавашната му българска приятелка).

"Ако не беше Славия и България, мосю Мболи сигурно щеше да е портиер някъде в Марсилия. Когато споменава името на клуба ни, трябва да го прави с поклон ниско до земята. И да се сети как ме наричаше "мон ами" (б.а. - приятелю), когато се стягаше да иде на проби в Манчестър Юнайтед... Пак благодарение на Славия. И това неговото си е черна неблагодарност за бялата славистка доброта", завърши Стефанов.