Венци Рагин пред Sporta.bg: Томис бе крачка назад за мен!

галерия:

снимка: cev.lu

Румънският волейболен шампион Томис (Констанца) привлече цели четирима български волейболисти в състава си за сезон 2015/2016. Треньорът Мартин Стоев успя да уговори услугите на посрещача Методи Ананиев, разпределителя Константин Митев, центъра Венцислав Рагин и диагонала Боян Йорданов, като последните двама бяха освободени няколко месеца след като подписаха своите професионални договори.

В момента те са в България и ще поддържат форма с отбори от родното първенство.

Вижте какво сподели Венци Рагин специално за Sporta.bg:

Какво се обърка при престоя ти в Томис? Появи се информация в медиите, че треньорът Мартин Стоев е пожелал да бъде разтрогнат договорът ти. Вярно ли е това?

Като цяло, ситуацията в Томис бе много объркана! Странно беше, че когато спечелихме три от четири мача и ни наложиха глоби.

Странно е да вкарват постоянно напрежение в отбора и да очакват после да играем нормално.

Колкото до разтрогването на договора ми, аз имах желание да си тръгна от клуба още когато Боян Йорданов си тръгна, но реших да остана да видя дали нещата могат да се променят. След гостуването ни на Байе Маре ,което загубихме, на следващия ден отидох на тренировка и шефовете на клуба бяха подготвили документите за прекратяване на договора. Подписах си документа и се разделихме по взаимно съгласие, без лоши чувства.

4150898

Прибра ли се в България и какво предстои за теб сега?

От три дни съм в България и лека полека започвам да си търся нов клуб.

С кой отбор ще поддържаш форма докато си намериш нов тим?

Докато съм си в къщи ще тенирам с отбора на Славия.

Радваш ли се за прекараното време в Томис или съжаляваш?

Единственото хубаво и положително от престоя ми в Томис беше, че успях да се сприятеля с много от момчетата в отбора и най вече с българите, които бяхме там.

Иначе ако трябва да си дам равносметка - този полусезон беше огромна крачка назад за мен.

4150899