Венци Христов оплю обилно Люпко и Левски

снимка: levski.bg

Люпко Петрович не ме искаше от първия ден, когато дойде в Левски. Това сподели вече бившият нападател на "сините" Венцислав Христов, добавяйки, че е изпитал облекчение, когато е запалил колата си на тръгване от "Герена" след разтрогването на договора му преди няколко дни.

"През лятото останах в Левски, защото имах договор. В договора имаше клауза, която беше активирана без мое съгласие. Бях се разбрал със старото ръководство, с тях имах други отношения. Имаше вариант да напусна, но не се получиха нещата", обясни пред "7 дни спорт" Венци Христов.

"Горе-долу още от първите тренировки ми беше ясно, че няма да се разчита на мен. Но така се стекоха обстоятелствата, че останах в отбора. Тежестта на загубата от Марибор падна върху мен. Излезе така, че едва ли не заради мен сме отпаднали. От първия ми ден в Левски голяма част от феновете не ме приеха и до последния ми ден на "Герена" беше така. Може би заради това, че когато играх в Берое, бях близо до трансфер в ЦСКА. Феновете първо ми дадоха награда за играч на месеца, а след това ме псуваха. Тръгнах си от Левски, защото треньорът каза, че ще му преча на работата, а ръководителите ми обясниха, че не може да ми плащат заплатата. Ако ми беше казано, че треньорът няма да разчита на мен, няма никакъв проблем, не съм се оженил за Левски. Това говори що за човек е треньорът", каза нападателят.

"Още с идването на Люпко Петрович усетих, че ми няма доверие. Дали съжалявам, че не успях в Левски? За 15 мача вкарах 8 гола и имам 5 асистенции - не е малък показател. Просто се смени треньор и директор, това повлия. Като цяло не съжалявам, ще ги постигна на друго място. Изпитах огромно облекчение, когато си тръгнах от Левски, при така стеклите се обстоятелства. Отдъхнах си, защото мъката свърши", добави Венци Христов.