Венци, две книги и много емоции за празника на Гунди

снимка: levski.bg

От Левски обявиха множество инициативи, които ще се проведат на 4 май. Тогава се навършват 75 години от рождението на клубната легенда Георги Аспарухов, а левскарите ще му отдадат почит. Точно на същия ден "сините" са домакини на Ботев (Пловдив) в двубой между два бивши тима на Гунди.

Изпълнителният директор на 26-кратните шампиони Красимир Иванов обяви цялата програма за празненствата днес. Те ще започнат от 4 май и ще продължат чак до есента. Всички левскари ще поднесат венци пред паметника на легендата на "Герена", а след това ще бъдат представени две книги, посветени на Аспарухов. По-късно са предвидени празненства, много музика и футболни емоции с мача срещу "канарчетата".

"Искам да кажа няколко думи за феновете. За нас петък ще бъде по-специален празник. Ние го виждаме като възможност за всички фенове да помислят какво означава Гунди за клуба и защо. Искам да призова всички, които ще дойдат в петък, да мислят за деня като за ден на клубната фланелка. Нека всеки дойде с любимата фланелка, за да създадем специална атмосфера", призова Иванов.

"Денят започва в 10 ч. с поднасяне на венец пред паметника на Гунди на стадиона. От 11 ч. в Централна поща ще представим специална пощенска марка "75 години Гунди". Следобед следват няколко неща, които ще се случат на стадиона. От 16 ч. ще има отворен увеселителен парк. По-късно ще има сцена с музикални изпълнители. Тя ще отвори в 16:30 ч. и ще продължи половин час преди началото на мача. Стадионът отваря час и половина преди двубоя с Ботев. Надяваме се да ни уважат част от легендите на Левски и Ботев, играли с Гунди. Сега говорим с ръководството на Ботев", разясни изпълнителният директор на "сините".

"В този ден ще има и представяне на две книги - биографична книга за Гунди и детска книга със заглавие "Като Гунди". След това е мачът между двата отбора, в които Гунди е играл. Вечерта ще има заря", допълни Красимир Иванов.