Велковски пред Sporta.bg: В Славия съм си у дома, ще гоним пробив в Лига Европа

Димитър Велковски направи изключително силен сезон с Локо (Пд) и апетит към него проявиха доста клубове у нас. Бившият младежки национал обаче предпочете да премине в Славия, защото "белите" ще играят в Европа, а това е чудесен шанс за изява. Бекът се съгласи да разкрие специално пред Sporta.bg интересни подробности около трансфера, както и своите очаквания за кариерата му на "Овча купел".

"Нямам гаранции, че ще бъда титуляр в Славия, ще се боря за да бъде това факт. От клуба бяха настоятелни и се радвам, че вече съм част от "белия" клуб. Помолих треньора Дуци Симонович да почна подготовка с 2 дни закъснение. Така - вместо на 8 юни, аз ще се включа в заниманията на 10-и. Това ще ми даде възможност да си почина малко повече след тежкия сезон на "Лаута". Знаете, че с Локото играхме до последно баражи и се изморихме", обясни Митко Велковски. И добави:

"Хубаво е, че със Славия ще имам възможност да играя в евротурнирите. Надявам се жребият да е благосклонен към нас и да ни се падне по лек съперник. Смятам, че имаме шанс за пробив в Лига Европа, стига да имаме и малко късмет. Първо обаче е важно да проведем качествена подготовка. Качваме се в Банско и там ще наблегнем на физическата издръжливост".

Велковски призна, че очаква да бъде приет добре в съблекалнята на Славия: "Познавам повечето момчета лично. Освен това в отбора почти всички сме българи, а това спомага за аклиматизацията. В Локомотив имаше доста чужденци и знам какво е и обратното - да се говори на чужд език. Вече проведох няколко разговора с Венци Стефанов и той ме увери, че Славия ще разчита на мен. Аз съм си от София, дори живея близо до стадиона, а това също е важен фактор".

За финал Димитър Велковски сподели очакванията си за стартиращия точно след 1 седмица Мондиал 2018: "Моят фаворит за титлата е Бразилия. Мисля, че именно южноамериканците ще триумфират в Русия. Няма да се учудя, ако Белгия поднесе сензация и стигне далеч в турнира".