Велизар Димитров пред Sporta.bg за истинския бенефис и голямата страст по снукъра

Бившият футболист на ЦСКА Велизар Димитров сподели, че със сигурност ще направи бенефис и всички фенове ще разберат предварително затова.

Той е с основна заслуга за уреждането на контролата между ЦСКА и Металург (Донецк), но той подчерта, че този мач няма да бъде негов бенефис.

Велизар призна пред Sporta.bg, че един ден ще направи истински бенефис за своите фенове, но няма как това да се случи на този етап защото трябва време за организирането на такъв двубой.

Велизар Димитров сподели няколко думи за трудната ситуация в Украйна и какво го вълнува най-много в спорта извън света на футбла. Снукърът е голямата тръпка на футболиста, който изглежда на живо финалите от Световното първенство в „Крусибъл“, в компанията на най-големите майстори на щеката.

- Контролата между ЦСКА и Металруг няма бъде твой бенефис, но ти искаш ли да направиш прощален двубой с феновете?

- Двубоят в неделя между ЦСКА и Металург няма да бъде мой бенефис. Все пак бенефисът ще се случи в удобно и подходящо време. За едно такова събитие е нужно повече време за работа и организация, нещо с което не разполагаме в момента. Ще има бенефис и хората ще разберат кога ще стане. В неделя ще присъствам на трибуните като фен на двата отбора и се надявам да стане един хубав празник за всички хора, които дойдат на стадиона.

- Мислил ли си да се завърнеш във футбола като ръководител или треньор?

- Не съм мислил защото в момента си работя за Металург и не е коректно да се коментират такива въпроси. Работя в клуба като селекционер, но единственото неприятно до този момент е че не можем да си вършим работата както трябва заради политическата криза в Украйна. Надявам се да се оправят нещата колкото се може по-бързо, за да работим това, за което ни плащат.

- Откога гледаш снукър, как се запали и ти самият играеш ли?

- Започнах да гледам снукър преди малко повече от 10 години. Не знам как точно се запалих, но в началото много ми хареса и като всеки човек, когато нещо ти хареса, то ти влиза под кожата и започваш да се интересуваш много от него. Може би от една година играя, но за мен това е ново начинание.

- Кой е любимият ти играч?

- Може би като повечето фенове на снукъра съм голям фен на Рони О'Съливан. Има много други играчи, които много ми харесват като игра и поведение, но Ракетата се отличава от всички останали.

- Ти си бил в „Крусибъл“, разкажи за впечатленията си от Световното първенство, бил ли си и на други турнири?

- След PTC Victoria Bulgaria Open, това беше втория ми голям турнир, на който присъствах. За един фен на снукъра е трудно да се опише. Трябва да се види на живо, да се докоснеш до истинската магия на „Крусибъл“. Благодарение на Олег Велинов имах възможност да се запозная с почти всички играчи. Имах пълен достъп до всяко едно място в „Крусибъл“, което беше огромна емоция за мен. Освен това гледахме и страхотни мачове, и мисля, че нямаше какво друго да си пожелаем.

- Очакваш ли поредният турнир от сериите PTC в България?

Моята програма е съобразена така, че да присъствам на почти всички мачове от PTC Victoria Bulgaria Open. Аз като останалите фенове очаквам с нетърпение този турнир, защото много рядко можеш да видиш такива велики играчи и майстори на щеката в България на живо. Надявам се и много хора да дойдат и да подкрепят своите любимци.