Велизар Димитров отрече за бенефиса

снимка: Булфото
 Бившият национал Велизар Димитров отрече, че мачът между ЦСКА и Металург (Донецк) ще бъде негов бенефис.

Двата тима играят контрола на 6 септември на стадион "Българска Армия", а главният акционер при "червените" Александър Томов обяви мача като прощален за Велизар Димитров, който през миналата година спря с футбола.
 
Трикратният шампион с ЦСКА обаче заяви, че той ще има бенефис, но на по-късна дата. Сега двубоят между двата му бивши клуба ще бъде обикновена контрола, в която не е задължително той да се появи на терена.
 
В момента Велизар Димитров е на работа в Металург (Донецк) и именно неговите връзки са причината украинците да дойдат в София.
 
"Едва ли аз трябва да играя в този мач. Той е за момчетата, с цел да продължат подготовката си. Съдействах за контролата, за да може Металург да срещне сериозен отбор за подготовката си.
 
Това няма да е моят бенефис. Той ще е друг път, по-късно. Бих искал да поканя хора, които сега не могат да присъстват. Важното е в неделя хората да останат доволни", заяви Димитров пред "Тема спорт".
 
Бившият полузащитник на ЦСКА определи представянето на тима като успешно, но допълни, че "червените" няма да имат шанс за титлата заради силния Лудогорец.
 
"За ЦСКА е важно да се стабилизира финансово. Належащо е да се намери спонсор на клуба. Това трябва да са приоритетите, а не титлата", смята Велизар Димитров.