Велислав Вуцов не е бил първи избор на Ботев

снимка: botevplovdiv.bg

Новият треньор на Ботев Велислав Вуцов не е бил първи избор пред ръководството на "канарите". Преди него шефовете на клуба се обърнали към легендата Костадин Видолов, но той е отказал да застане начело на тима.

Това разкритие направи днес изпълнителният директор на Ботев Тервел Златев, който представи Вуцов на пресконференция в Пловдив.

Наставникът ще дебютира в четвъртък, когато "жълто-черните" посрещат австрийския Санкт Пьолтен в мач от втория предварителен кръг на Лига Европа, стига обаче да получи навременно разрешение от УЕФА за това.

"Първоначално предложихме поста на Костадин Видолов. Искахме да стане спортно-технически директор, защото няма нужния ПРО лиценз. Това беше желанието и на цялата жълто-черна общественост. Той обаче така и не ни даде позитивен отговор. След това се обърнахме към Велислав Вуцов, който откликна на предложението ни и се радваме за това", заяви Златев, след което добави, че утре, 14 юни, шест или седем играчи официално ще си тръгнат от "Коматево".

"Тук останаха само мъжкарите, които проявяват уважение към Ботев. Толкова негативизъм имаше към нас през последните месеци, че няма на къде", добави един от шефовете в Ботев.

Тервел Златев разкри още, че до момента Ботев е изряден платец, което означава, че футболистите не могат да скъсат договорите си едностранно по вина на клуба.