Великият Макенроу: След мача на Григор съм късметлия, че ме броят за тенисист

Изключително признание получи въпреки поражението си от Рафаел Надал нашият Григор Димитров. Не кой да е, а великият Джон Макенроу се преклони през зрелището в полуфинала на Аустрелиън Оупън и заяви буквално: След такъв мач съм късметлия, че ме наричат тенисист" Носителят на шест трофея от Големия шлем изрази мнение, че Гришо и Рафа са изиграли грандиозен двубой, а за него е било привилегия да наблюдава и коментира петчасовата битка в Мелбърн.

"Без никакво съмнение мачът на турнира. Нямам никаква идея къде беше разликата. Невероятен мач, в който имаш всичко - воля, физика, желание за съпротива, борба... Двамата тичаха по корта в продължение на пет часа и накрая изглеждаше сякаш нито един от тях не се е изморил. Днешният мач беше велик", допълни Макенроу в рубриката "Гейм, сет и Матс" по "Евроспорт".

Според него Димитров се е представил "изключително". "Това, което много ми хареса, е, че даде плод на емоциите си. Преди беше интровертен, опитваше да е хладнокръвен, докато сега игра с интензитета на Надал и се бори като него. Вложи страхотни усилия и затова публиката му отдаде такова уважение. Тенисът има нужда от Григор Димитров", обясни легендата. 

Макенроу подчерта нещото, което според него е донесло крайния успех на испанския матадор. "Това беше най-доброто от бекхенда на Надал на твърди кортове, което някога сме виждали. Разликата между двамата може би беше, че Рафа имаше по-лесните волета, отколкото Димитров в решаващите моменти".