ВЕЛИКИ! 5-те грации от ансамбъла са №1, окичиха се със злато и слава

снимка: Фейсбук Федерация по художествена гимнастика

Новият ансамбълът на България по художествена гимнастика продължава по приказен начин да се утвърждава на световната сцена. Момичетата на Весела Димитрова дебютира невероятно пред родна публика.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс спечелиха златните медали в многобоя на Световната купа в „Арена Армеец“ в София след чудесни съчетания вчера и днес. Грациите ни заслужиха оценка от 18.150 на съчетанието си на пет обръча и 18.400 на три топки и две въжета. Така те безапелационно завършиха първи и грабнаха златото.

Втори се класира съставът на Украйна, който след изиграване на двете си съчетания събра сбор 36.050 (18.000 на пет обръча и 18.050 на три топки и две въжета). Трета остана петорката на Беларус, която допусна грешки в двата дни, но все пак събра 31.750, което ѝ бе достатъчно за бронзовия медал ( 15.650 на пет обръча и 16.100 на три топки и два обръча). Същият резултат като Беларус имаше Финландия, но заради по-добра оценка за изпълнение беларускините се окичиха с бронза.

Изненадващо фаворитките от Русия се провалиха и са едва пети. Утре предстоят финалите на отделните уреди.