Вечерята на помирението в Града на любовта

снимка: twitter.com

Париж е спокоен и уютен град, но на "Парк де Пренс" във френската столица атмосферата не бе никак приятелска в последните дни. Напрежението между звездата на парижани Неймар и уругвайския нападател Единсон Кавани, подплатено от намесата на Дани Алвеш, се реже с нож. Именно затова последният е решил да заведе съотборниците си на "Вечеря на помирението" в ресторант "Виктория" на пъпа на Града на любовта.

Бразилският защитник зае позицията на сънародника си Неймар в скандала, разразил се на терена в мача срещу Лион. Той жестоко може да подкопае амбициите на френския колос за гръмки успехи този сезон и ако те искат да печелят Шампионската лига, трябва веднага да оправят отношенията си. В последния двубой Неймар и Кавани се спречкаха за това кой да бие пряк свободен удар и дузпа. Алвеш взе топката от ръцете на уругваеца и я даде на сънародника си, който да изпълни фаул. Това адски вбеси нападателя, който при следващата статична ситуация взе топката за себе си. Тогава пък Ней отиде да му се моли да бие отсъдената дузпа. Кавани обаче се зае сам с изпълнението след бурна словесна атака и пропусна. Някои медии твърдят, че в съблекалнята двамата играчи дори са стигнали до бой.

Така или иначе, Алвеш е предприел действия и е направил скромния жест към целия отбор на ПСЖ, информира "Л'Екип". Спортният директор Антеро Енрике пък е забранил на всички играчи на френския гранд да дават интервюта, като това може да стори само наставникът Унай Емери. Той явно изпитва затруднения да се справи със силните личности на Кавани и Неймар.