Вече и официално: БФС извади Миньор от Б група

снимка: БТА

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз официално изхвърли Миньор (Перник) от Б група. Причината за това е неизпълнение на изискванията на нормативните актове на БФС.

 

Това окончателно слага край на сагата около участието на клуба във втория ешалон.

 

Както е известно Миньор ще се обедини с Витоша (Долна Диканя) и от новия сезон ще играе във В група.

 

След решението на СТК Б група остава с 11 отбора, тъй като Чавдар (Етрополе) и Светкавица вече официално съобщиха, че се отказват от участие. При Миньор това не стана, тъй като на практика клубът се разпадна и няма ръководство.

 

Така този уикенд Б група започва по програма, а двубоите на тимовете, които трябваше да с отказалите се три клуба ще бъдат отложени. Очаква се в близките дни от БФС да обявят ще бъде ли попълнена групата с нови отбори.

 

Кандидати за това са тимовете, финиширали на второ място във три от четирите В групи - Дунав (Русе), Витоша (Бистрица) и Хасково. Четвъртият - Ботев (Козлодуй) сам се отказа от своята кандидатура заради липса на финанси.

 

Ето и официалното съобщение на БФС относно изваждането на Миньор:

 

Решение - 02.08.2013г.


Поради неизпълнение изискванията на нормативните актове на БФС в определения и задължителен срок 17.30 часа на 02.08.2013 г, на основание член 7, ал.4 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2013/2014, ПФК "Миньор" Пк се изважда от състава на „Б" ПФГ.