Васил Колев: Венци обиди феновете на Славия с Путин

Емблематичният левскар и член на Тръст Синя България Васил Колев  също коментира изминалия финал за Купата на България между любимия му отбор и Славия. Той отделя специално внимание на съперника и на президента му - Венцеслав Стефанов.

Ето мнението на Колев, публикувано на неговата стена в социалната мрежа:

"Няма да пропусна да отдам дължимото на Славия, макар че темите за Левски са тези, които ме вълнуват. Левски - Славия е класическия спортен мач в България, който се е опазил от всякакви посегателства и винаги е имал особен дух и атмосфера, а защо не и спортни драми. В този сисъл никога не бих могъл да изпитвам лоши чувства към Славия и славистите. Велик спортен клуб с невероятна история и спечелената от тях купа си има своя чар.

Славия изигра перфектен тактически мач, в който имаше план и го осъществи. Това е магията на футбола, в който невинаги по-добрият печели. След като Бразилия'82 не е световен шампион, всичко друго е приемливо и обяснимо.

Дали са лежали, дали са пълзяли, скимтяли и каквото и да е друго, но добрият футбол означава и това да играеш добри мачове и да вземаш максимума. Единствено ми е тъжно за привържениците на Славия. Не заслужават такъв "собственик". Това с Путин беше обида за всички слависти от 1913 г. насам.

Мисля, че като оставим настрана корпоративните отбори, Славия е единственият традиционен клуб, който има собственик. Само така си обяснявам нахалството да поставиш себе си над тези хора, колкото и да са малко по численост. Славия ще е свободен в деня, в който този няма нищо общо с клуба".