Васил Божков купува Левски от Спас Русев

Бившият финансов благодетел на ЦСКА Васил Божков ще замени Спас Русев като собственик на Левски, тръбят колегите от сайта gol.bg, осланяйки се на свои 2независими  източника. Милиардерът е готов да поеме клуба от „Георги Аспарухов“, който е затънал в дългове.

"Сините" са тръгнали много смело по пътя на фалиралото дружество на ЦСКА, като към днешна дата имат над 20 млн. лева дългове. Божков е готов да се заеме с трудната задача да гарантира доброто бъдеще на Левски, въпреки не особено цветущото финансово положение на „Герена“.

Само от началото на годината сегашният собственик на Левски Спас Русев е пръснал сериозни милиони. Не е тайна, че „сините“ боравят с голям бюджет, като в България единствено Лудогорец може да си позволи по-висок.

Както е известно, Васил Божков беше собственик на вечния съперник на Левски – ЦСКА в периода между 1999 г. и 2006 г. Още тогава се говореше усърдно, че милиардерът е голям привърженик на Левски и сърцето му е на „Герена“.

Божков имаше мерак да се върне в ЦСКА, когато „червените“ банкрутираха, но вместо него на „Армията“ на бял кон дойде Гриша Ганчев.

В последните години слуховете и непотвърдените информации свързваха Васил Божков с проекта „ЦСКА 1948“, като наскоро бизнесменът дори стана официално спонсор на новосъздадения клуб.