Ван Гаал за бъдещето си: Още съм в Юнайтед, ще остана и следващия сезон

снимка: БГНЕС/EPA

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал за пореден път изрази увереност, че ще продължи да води тима и през следващия сезон. Неубедителното представяне на „червените дяволи” през кампанията допълнително засили въпроса относно бъдещето на холандския специалист на „Олд Трафорд”.

В някои британски медии дори се появиха информации, че клубното ръководство на Юнайтед е много близо до споразумение с бившия наставник на Челси Жозе Моуриньо. Въпреки всички спекулации обаче Ван Гаал разкри, че не се притеснява за поста си.

„Всички ние знаехме, че ще са необходими три години, за да изпълним поставените цели, но въпреки това аз исках да подпиша договор за само две. От клуба обаче настояха да подпиша за три – за това и го направих. Така че ще ме видите тук и следващата година”, заяви Ван Гаал.

„Бях „уволняван” непрекъснато всяка седмица от последните шест месеца, но въпреки това все още съм тук. Не съм изненадан от този факт, тъй като подобно нещо се случваше във всички отбори, които съм водил. Върша същата работа в Юнайтед, която вършех и в предишните ми клубове”, допълни още холандецът.