Ван Гаал: Всички играчи ще научат английски до края на сезона

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал обяви, че новите попълнения на отбора, които не знаят английски, ще научат езика до края на сезона.

„Червените дяволи“ се подсилиха предимно с чужденци през лятото, повечето от които са испаноговорящи. Така испанският език стана доминиращ в съблекалнята при наличието на испанците Хуан Мата, Давид Де Хеа и Андер Ерера, аржентинците Анхел Ди Мария и Маркос Рохо, колумбиеца Радамел Фалкао и еквадореца Антонио Валенсия.

„Вече знаете, че всички испаноговорящи играчи имат уроци по английски вече повече от две седмици. Ние сме в страната само две седмици, защото първо бяхме в САЩ, а после имаше седмица почивка за международните мачове.

Аз мога да говоря на испански, така че е по-добре понякога да се дават наставления на този език. Но обещавам, че играчите ще научат английски в рамките на една година,“ заяви Ван Гаал.

Уроците по английски ще са много важни за комуникацията между играчите на терена, след като сред титулярите в мача срещу Куинс Парк Рейнджърс имаше едва трима футболисти от Острова – Тайлър Блекет, Джони Евънс и капитанът Уейн Рууни.