Ван Гаал: Това е най-добрият отбор, с който съм работил

снимка: БТА/XINHUA

Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал не спести похвали към своя тим след успеха с 3:0 над Бразилия в мача за третото място на Световното първеснтво 2014.

Така, въпреки че отново не успяха да стигнат до трофея, холандците за първи път си тръгнаха с победа от Мондиал, а освен това станаха и първият тим в Бразилия, който използва всичките си 23-а футболисти.

"Това е най-добрият отбор, с който някога съм работил. Във всеки мач ние вкарвахме поне по два гола и допуснахме едва четири попадения в целия турнир. Тук е мястото да благодаря на блазилците за отличното първенство, а също така и за дружелюбното отшонение на хората към нас", сподели Ван Гаал след мача.

"Преди мача футболистите дойдоха при мен и ме помолиха да пусна Михел Ворм, за да запише и той минути на Световното първенство. Аз им отговорих, че ако поведем с 2:0, то той обезателно ще се появи на терена", подчерта ван Гаал.

Ван Гаал добави, че отборът като цяло е изнесъл едно отлично Световно първенство, а бронзовите медали са първите във витрината на страната. Както е известно, до момента лалетата бяха три пъти вицешампиони, но никога трети.

"Трудно ми беше да вдигна отбора за този мач и то само три дни след отпадането ни на полуфинала с дузпи. Важният момент е да ги убедиш, че трябва да се борят, дори когато вече първото място е загубено. А именно нашата цел беше да станем Световни шампиони, но ние трябваше да продължим да играем.

Наистина, не я постигнахме, но у мене остават топли чувства. Настроението е на лице, защото в последния си мач като национален селекционер аз спечелих медал.

Гордея се с момчетата. Да работиш с Ван Гаал не е никак лесна работа, но те изпълняваха всичко, каквото се искаше от тях, а това е най-доброто, което може да иска един треньор. всички тези 23-а души от този състав остават завинаги в сърцето ми, също така и помощниците ми.

Медиите винаги се концентрират въху футболистите, но хората от екипа са най-близко до мене. Много се надявам, че в Манчестър Юнайтед ще имам същият колектив, както и тук", заключи специалистът.