Ван Гаал поема Тотнъм след Мондиала

снимка: БТА/AP

Луис ван Гаал ще замести ТимШърууд на поста мениджър на Тотнъм след края на Световното първенство в Бразилия това лято, информира британският вестник Sunday Mirror.

Според изданието, ексцентричният бос на „шпорите“ Даниел Леви не е никак впечатлен от качествата на наследника на Андре Вилаш-Боаш и изчаква идеалния момент, за да го замести с по-именит специалист.

Според медиите в Англия повечето играчи на Тотнъм не са доволни от работата на Шърууд, за което индикират последните резултати на „шпорите“. Самият Леви е влязъл с контакт с ВанГаал за предварителен разговор и може да му предложи договор, започващ преди началото на следващия сезон.

ВанГаал не се съгласил да поеме Тотнъм след уволнението на АндреВилаш-Боаш, защото искал да се съсредоточи върху работата си с холандския национален отбор в годината на Мондиала.

След края на Световното обаче Ван Гаал ще може да изпълни мечтата си да води отбор от английската Висша лига. Тотнъм ще се окаже най-добрият му шанс, защото Манчестър Юнайтед няма намерение да се разделя с ДейвидМойс.