Ван Гаал: Няма да променя тактиката само заради феновете

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че промяната на тактиката в мача спечелен срещу Куинс Парк рейнджър е била негова идея, а не я е направил, защото феновете са я искали.

Холандският специалист заяви, че няма как да изпълни желанието на феновете за промяна на тактиката, тъй като Юнайтед има над 600 милиона фена и не може да съобрази с всички.

„Да наблюдавам играчите, да комуникирам с тях, да анализирам играта и да избирам правилната тактика, това е моята работа“, добави Ван Гаал.

„Всеки играч, без значение кой е той, получава своя шанс“, коментира представянето на Фалкао мениджърът.

„В тима ни има 29 играчи и няма да е правилно да говорим само за Фалкао“, продължи той. „Преди всеки мач разговарям с футболистите и избирам правилната тактика.

Ако позволявам само на най-скъпоплатените играчи да играят, а не давам шанс на младите, това значи, че не съм добър мениджър. Трябва да обрщам еднакво внимание на всички играчи, да ги накзвам по един и същи начин, няма да е честно ако едни се ползват с привилегии пред други.

Не ми харесва как мислят феновете – това, че за един играч са дадени повече пари от колкото за друг, не значи, че той непременно трябва да е в стартовите 11“, завърши Луис ван Гаал.