Ван Гаал: Не бяхме перфектни

снимка: БТА/AP

Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал изрази забележки към играта на "лалетата" при победата с 2:0 над Чили, но ги похвали за себераздаването, особено през второто полувреме. Благодарение на успеха Холандия оглави Група В с пълен актив от 9 точки и ще играе с втория отбор от Група В на осминафиналите.

"Това беше мач на най-високо ниво. Ние сведохме кръга от възможнoсти на чилийците до минимално. Нашите футболисти успяха по изключително ефективен начин да неутрализират противника.

В частност през второто полувреме създадохме много голови положения. Все пак не мога да кажа, че национлният отбор на Холандия игра идеално", каза Ван Гаал.

"Моите комплименти и за двата отбора. Това беше един много хубав мач за гледане, имаше много напрежение на терена. Ние са защащавахме добре, създавахме положения, но браво и на Чили, които играха много добре и завършват на второ място в групата. Девет точки за нас, това е блестящо, ако някой ми го беше казал преди няколко месеца...", заяви играчът на мача Ариен Робен.