Ван Гаал изненадан, че е избран за номер 1 в Холандия

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал изрази изненадата си от факта, че е определен и награден за Треньор номер 1 на Холандия през изминаващата 2014-та година. Според специалиста, отличието му е неочаквано, защото „лалетата“ не са успели да спечелят Световното първенство в Бразилия.

Както е известно, след загуба с изпълнение на дузпи от Аржентина Холандия отпадна на полуфинал в Мондиал 2014, след което срази с 3:0 Бразилия в битката за бронзовите медали.

„Ние нищо не спечелихме в Бразилия, затова имам смесени чувства, когато се сещам за Световното първенство. Сега, бивайки награден, също имам смесени чувства, защото сред присъстващите виждам много олимпийски и световни шампиони в различни спортове, а аз съм награден заради третото ни място на Мондиала.

Може би спечелих наградата заради медиите и по-голямото отразяване на Световното първенство“, каза Ван Гаал по време на специалната церемония в Амстердам. Холандия бе отличен като Отбор на годината, а звездата от Байерн (Мюнхен) Ариен Робен стана Спортист на 2014-та година.