Валтер Самуел: Тялото ме предаде, отказвам се

снимка: БТА/AP

Валтер Самуел обяви официално, че след края на сезона ще прекрати дългата си футболна кариера.

37-годишният защитник, който прекара по терените в света близо две десетилетия, ще окачи бутонките, като феновете ще запомнят престоите му в Интер, Реал Мадрид, Рома и Бока Хуниорс.

Най-дълъг период от време той прекара в италианския гранд, където бе част от тима между 2005 и 2014 година, печелейки пет титли на страната и Шампионска лига, както и други отличия.

В момента бившият аржентински национал рита за швейцарския Базел, но заяви пред местния вестник "Neue Zurcher Zeitung", че това е последният сезон в кариерата му.

"Идва един момент, в който трябва да послушаш тялото си. Това не е лесно решение за мен, но усещам, че след всеки следващ мач, аз имам нужда от повече и повече време, за да се възстановя. Младите са готови за тренировка или мач още на следващия ден, но на мен са ми нуждни два-три дни. Никога няма да си върна младостта, това е истината", споделя Самуел.

През бляскавата си кариера централният бранител е записал над 500 мача на клубно и национално ниво, като е печелил титла с всеки отбор, в който е играл, с изключение на Реал Мадрид.