Валери Божинов може да стигне до Серия C

снимка: БТА

Нападателят на Левски Валери Божинов може да се озове в третия ешалон на италианския футбол - Серия C, съобщава днес едно от изданията на Апенините "Ил Матино".

Съобщава се, че интерес към бившия български национал е проявил отборът на Салернитана, който е опитал да подпише с тарана още през изминалата седмица.

Условието обаче било неизпълнимо за момента, а именно - нападателят да разтрогне договора си със "сините" и да се завърне в Италия със статут на свободен агент.

"Ил Матино" все пак съобщава, че до трансфер на Валери Божинов действително може да се стигне, но по време на зимния трансферен прозорец през януари.

Не е тайна, че през това лято бившият футболист на Ювентус и Манчестър Сити имаше желание отново да заиграе в чужбина, като Божинов дори изкара кратък, но неуспешен пробен период в английския Уест Хям.

"Чуковете" обаче не одобриха нападателя, който така и не успя да си намери друга опция за ново излизане извън българския футбол. В последните дни се заговори и за интерес от страна на швейцарския Сион, който обаче също е отхвърлил идеята да привлече родния състезател.