Валентин Йорданов с две отличия - от световната и европейска борба

снимка: БГНЕС

Президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов бе удостоен с две отличия по време на откриването на европейското първенство до 23 г. в Русе.

Легендарният спортист бе удостоен с медали от Международната федерация (UWW) и от Европейската централа (СЕЛА) за изключителния му принос, като шампион от световна величина и ръководител, в развитието и популяризирането на борбата.

В кариерата си той има 7 световни и 7 европейски титли, а през 1996 г. покорява и олимпийския връх в Атланта. Именитият русенец активно се включва за спасяването на борбата и оставането й в олимпийската програма.

Първенството в крайдунавския град бе официално открито днес от кмета Пламен Стоилов. На церемонията присъства зам.-министърът на спорта Асен Марков, който получи от Валентин Йорданов почетен плакет, в знак на благодарност за помощта, която държавата оказа при организацията на шампионата.

Генсекът на БОК и член на правната комисия на UWW Белчо Горанов също бе почетен с медал от Валентин Йорданов за неговия принос към първенството.

Днес надреварата продължава със схатките в останалите категории на класическия стил. Стартът беше в 10 часа в зала "Булстрад Арена".