Вацке с детайли около сделката с Обамеянг

Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке даде повече информация за сделката за Пиер-Емерик Обамеянг, съобщава gol.bg.

Както е известно, габонецът най-после успя да си издейства трансфер и вече ще носи екипа на Арсенал, след като беше суспендиран за непрофесионално поведение на стадион "сигнал Идуна Парк" рекордните четири пъти през този сезон.

Вацке беше обвинен от фенове и специалисти, че е продал голмайстора на Бундеслигата за изминалия сезон твърде евтино (63.75 милиона евро), с оглед днешните реалности на пазара и срока на доскорошния договор на Оба с вестфалци - до лятото на 2021 година.
 
"Има разлика дали продаваш 24-годишен футболист или такъв, който е вече на 29 години. Трябва много внимателно да помислиш дали да направиш една подобна последна инвестиция", започна Вацке.

"През последните години ние не сме получавали по-висока оферта за него от друг клуб. И в един момент нямаше да можем да го продадем. В най-добрия случай, при желание от негова страна, щяхме да го пласираме само в Китай."

"Но с оглед сегашната му заплата в Арсенал, той вече няма нужда да ходи в Китай", допълни босът на "жълто-черните", защитавайки себе си и клубната политика от критиците.