В Стяуа се осланят на опита

снимка: steauafc.com

Полузащитникът на Стяуа Лучан Филип вярва, че по-големият опит на румънския отборът в Европа ще бъде предимство в плейофите за влизане в Шампионската лига срещу Лудогорец.

Първата среща между двата тима е утре в Букурещ.

"Има емоции, но те са положителни. Нашият коз е по-големият ни опит. Всяка година играем в Европейските турнири и не мисля, че ще позволим напрежението да ни натовари допълнително.

Очаквам трудни мачове. Българите участват в Европа от само две години, като едва през миналия сезон те постигнаха добри резултати. В същото време Стяуа е марка, име в Европа, така че не трябва да се страхуваме", каза полузащитника Лучан Филип, цитиран от БТА.

"Стяуа стартира с четири поредни победи в шампионата, в които нападателят Клаудио Кесерю реализира седем попадения. "Кесерю е в страхотна форма. Вярвам, че го покаже и срещу Лудогорец. Сигурен съм, че ще вкара на българите", каза още Филип.

Бранителят Корнел Ръпа се надява Стяуа да разкрие потенциала си срещу разградчани и да продължи напред.

"Лудогорец е силен отбор с добри футболисти, но най-важното е да не мислим за тях, а да покажем нашата игра. Всеки иска да влезе в групите на Шампионската лига, за да се състезава на най-високото ниво на европейския клубен футбол. Именно затова, когато чуеш химна на Шампионската лига, това ти дава допълнителна мотивация", коментира Ръпа.