В САЩ не броят Гришо за жив

снимка: Guliver/Getty Images

Авторитетният американски вестник „Ню Йорк Таймс“ изненадващо пренебрегна Григор Димитров в класации за майстори в различни компоненти от тениса, вдъхновени от началото на US Open.

Изданието базира подредбите на звездите в този спорт на мненията на различни журналисти от САЩ, чийто ресор е именно тенисът. Явно за колегите в Щатите обаче Григор Димитров не заслужава място в топ 5 на изпълнителите на бекхенд с една ръка.

Въпреки че този удар е отличителен за българина и Гришо го изпълнява с отлична успеваемост през последните години, „Ню Йорк Таймс“ обръща внимание на трима тенисисти, които са по-надолу в ранглистата на АТР – Николас Алмагро, Ришар Гаске и Томи Хаас.

Донякъде разбираемо „Ню Йорк Таймс“ не включва Гришо сред фаворитите за титлата в US Open, но е изненадващ фактът, че неговите атрактивни отигравания на корта не са попаднали в само една класация за конкретен компонен от тениса.

Става въпрос за топ 5 на най-добрите изпълнители на волета, като иначе Димитров е получил вотове в подреждането на тенисистите с най-добро меко докосване и издръжливост.