В Румъния се изумиха от "жест" на фенове на ЦСКА към Стяуа

снимка: sport.ro

Един от водещите румънски спортни сайтове Sport.ro информира читателите си за любопитен феномен от България 8 дни преди първия мач от плейофите на Шампионската лига между Стяуа и Лудогорец в Букурещ.

Изданието публикува линк към видео от Youtube на феновете на ЦСКА по време на двубоя с Лудогорец на 10-ти август 2013-та година (3:0 в Разград), като коментарите под него се обновяват изключително често.

Почти всеки коментар от този месец е адресиран към Стяуа, който е възприет за приятелски „армейски“ клуб на ЦСКА от феновете. Именно позитивните коментари от рода на „Стяуа, але, але“ и „ЦСКА и Стяуа – завинаги братя“ са направили впечатление на румънската медия, която обявява, че отборът от Букурещ ще получи подкрепа от „червените“ фенове.

„Преди три години Стяуа игра с ЦСКА по пътя си в Лига Европа, като спечели с 2:0 в Клуж като домакин и направи 1:1 в реванша в България. Сега друг български отбор е срещу Стяуа – Лудогорец.

Отборът е основан преди 13 години, а преди три – когато Стяуа последно игра с ЦСКА – Лудогорец тъкмо бе спечелил промоция за влизане в А група. На 16-ти август Лудогорец приема ЦСКА в мач от първенството, а три дни след това гостува в Букурещ на Стяуа“, пише изданието Sport.ro

Конкретната статия можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК

По-долу е видеото, което привлече вниманието на колегите от румънския сайт (ако го гледате в Youtube, ще можете да прочетете коментарите):