В Румъния: 10 000 щурмуват София за Лудогорец - Стяуа

снимка: БТА/AP

Румънският гранд Стяуа ще бъде подкрепян от поне 10 000 души срещу Лудогорец на Националния стадион "Васил Левски" в София, пишат медиите в северната ни съседка.

Първият мач в Букурещ завърши с минимален успех с 1:0 за домакините, а реваншът в българската столица е в сряда (27 август) от 21:45 часа.

Според правилата на УЕФА на румънците се полагат билети, отговарящи на 5 процента от капацитета на стадиона, което в конкретния случай означава 2 000 от ценните хартийки.

"Газета Спортурилор" обаче пише, че тези правила ще бъдат заобиколени, като фенове на ЦСКА ще закупят от талоните, за да ги предоставят на събратята си от Стяуа.

Румънското издание отбелязва още, че Лудогорец няма как да разчита на кой знае каква подкрепа от трибуните, защото цялото население на Разград не може да напълни стадион "Васил Левски", който е капацитет 40 000 места.

Междувременно "орлите" обявиха, че пускат билетите за мача със Стяуа тази събота (23 август). Цените на талоните ще са по 10 и 15 лева (за сектор "А") и ще се разпространяват в общо 19 обекта в София, Разград, Варна, Пловдив и Бургас.

Касите на Националния стадион "Васил Левски" отварят в събота точно в 10:30 часа сутринта.