В Левски се умориха от Зубир, поставиха му ултиматум

снимка: levski.bg

Ръководството на Левски е поставило ултиматум на халфа Абделах Зубир, информира "Тема Спорт". "Сините" са обявили днешния ден, понеделник, за последния, в който французинът с марокански корени може да пристигне в България и подпише с 26-кратните родни шампиони. Ако това не се случи, тимът ще се насочи към друг футболист. Спортният директор Станислав Ангелов и генералният мениджър Андрей Желязков вече са готови с вариант за позицията.

24-годишният Зубир премина медицинските прегледи в София на 21 юни, вторник, а ден по-късно се разбра с шефовете за параметрите по договора си. Проблем с бившия му клуб Петролул (Плоещ) обаче попречи сделката да бъде завършена. Както е известно, румънците твърдяха, че Абделах има действащ договор с тях, но впоследствие нещата бяха уредени. През това време халфът се прибра в Лил, за да събере багажа си, като се очакваше да пристигне у нас в петък и да изгледа контролата със Септември (София) в Правец, спечелена от “сините” с 3:1.

Притежаващият френски паспорт полузащитник обаче така и не се появи, въпреки че имаше билет за полет от Париж до София. Официалната причината, обявена от неговия мениджър, бе, че Зубир е изпуснал самолета. Ден по-късно, в събота, игралият за Истр, Гренобъл и Хибърниън играч отново не кацна в София, макар че ръководството бе уведомило кондиционния треньор Роко Перота да му подготви програма и да го чака в Правец.

Странната ситуация с Абделах сериозно притеснява ръководството на “Герена” дали трансферът му изобщо ще се осъществи. Агентът на играча е уверил, че всичко ще бъде наред, но забавянето никак не се нрави на старши треньора Люпко Петрович. Специалистът е ядосан, че времето минава, а селекцията още не е готова.