В Кипър стягат гащите: УЕФА тормози футбола в страната за уредени мачове

снимка: БТА/AP

пър е сред страните в Европа с най-много разследвани заради съмнителни резултати мачове, съобщи почетният президент на Кипърската футболна асоциация и вицепрезидент на УЕФА Мариос Лефкаритис. Той разкри, че УЕФА подозира манипулиране на шест мача от елитната дивизия и един за купата на страната от септември насам. Кипърската асоциация е получила писма от УЕФА за 75 съмнителни мача от 2011 година досега.

"Ние сме сред първите три или четири страни, с най-много съмнителни мачове. Притеснително е, когато от УЕФА изпращат писмо почти всяка седмица за подозрително завършили мачове", каза Лефкаритис пред АП.

Той добави, че повечето залози на мачове се правят в Азия. "Хората, които правят тези неща, са футболистите и съдиите. Кой друг?", каза още Лефкаритис.

Президентът на Кипърската футболна асоциация Костакис Куцокумнис заяви, че ще бъдат взети крути мерки по препоръка на УЕФА. Санкциите за уредени мачове ще включват солени глоби за първо нарушение, отнемане на точки от актива за второ провинение и изваждане от групата за трето.

"Трябва да вземем спешни мерки. Чашата преля. Ако продължаваме така, скоро няма да има нито спонсори, нито фенове, нито дори първенство", каза Куцокумнис.