В Казахстан шашнаха: България се отърва от разгром

снимка: lap.bg

В Казахстан въобще не са разочаровани от играта на тима в контролата с България, която бе загубена с 1:2 в последните секунди след гол на Николай Бодуров. Един от най-тиражираните вестници в страната "Литер" похвали Станимир Стоилов и неговите футболисти за страхотното представяне.

Медията отчита, че казахстанците дори са пропуснали да разгромят съперника, а накрая са си тръгнали с поражение. Вярно е, че тимът на Мъри имаше много по-чисти положения, които не съумя да реализира. 

"Да, Казахстан загуби втория си мач под ръководството на Мъри Стоилов, но в последната минута и по злощастен начин. Но ако обърнем внимание на статистиката при атаките, преимуществото на нашия отбор е повече от очевидно.

И играта на тима за първи път от много време насам не беше срамна, а напротив. Нашите момчета имаха възможностите не само да спечелят, но и да разгромят съперника с още поне 2-3 гола. Просто нямаха късмет.

Трябва да се отбележи и че играхме с множество млади момчета, а утвърдени имена и лидери като Ненад Ерич и Дмитрий Шомко въобще не бяха в групата. Стоилов ги познава добре още от Астана и реши да пробва с по-млади момчета.

Можем да заключим, че българите излязоха със своя състав от опитни легионери, докато ние им се противопоставихме с млади момчета от шампионата и пак можеше да ги победим", пише изданието.

Бившият капитан на националния отбор на Казахстан Ойрат Садуов също похвали работата на Станимир Стоилов начело на тима, който започна отлично с успех над Унгария с 3:2, след което загуби от "лъвовете".

"Още с тези два мача се усети, че националният отбор вече има организация в играта. Това е от характеристиките в работата на Стоилов и му носеше успехи с Астана. Трябва да се отбележи, че той е дързък треньор и тази дързост се видя на терена. Сред смелите му ходове беше налагането на много млади момчета срещу България, които определено показаха качества. Беше страхотно да се наблюдава как Казахстан играе красив и атакуващ футбол", заяви Садуов.