В Италия приключи „операция ЦСКА“

снимка: fcparma.it

ЦСКА чака Правна комисия на БФС да се произнесе по казуса с новото „червено“ дружество, което иска да продължи играта си във В група и да стане правоприемник на фалиралия ПФК ЦСКА АД.

Куп юристи, специалисти и какви ли още не хора се изказваха по случая на „армейците“ и желанието им да започнат начисто от В група и да откупят историята на предишния клуб, докаран до състояние на неплатежоспособност.

Каквито и провокации да се правят в медиите, подобни действия са европейска практика и не бива да се причисляват към незаконни операции. Днес в Италия бе узаконен поредният такъв пример – Парма получи обратно трофеите си.

След като банкрутира в края на миналия сезон, Парма загуби професионалния си лиценз и бе пратен в Серия D, което е най-високата аматьорска дивизия в Италия и се води четвърта в йерархията (при нас еквивалентът е В група).

Парма създаде ново дружество – Парма Калчо 1913 („Калчо“ е еквивалент на българското ФК) и започна новия си живот на чисто. Днес официалният сайт на клуба се похвали, че е получил официално обратно трофеите на банкрутиралия отбор и е признат за правоприемник на предишния Парма.

Гриша Ганчев заяви, че е копирал модела на преструктуриране на Глазгоу Рейнджърс, но примерите в Европа, освен в България, също са безброй и затова не би трябвало да има пречки пред разрешение на ЦСКА да направи същото.