В Индия оплюха Бербо след само 3 мача

Истинска еуфория бе обхванала феновете на футбола в Индия, след като трансферът на Димитър Бербатов в страната бе официализиран. Естествено, очакванията на запалянковците на Керала Бластърс бяха супер ентусиазирани. Медиите в Индия също. Бързо обаче настроенията срещу българина станаха негативни. 

След само три кръга от началото на сезона благоевградчанинът вече е подложен на тежка критика. Бербо бе поставен сред петимата най-лошо представящия се футболисти на Керала Бластърс. Нападателят е пратен от местната медия Sportskeeda на второ място сред разочарованията на тима, като пред него е само Йейн Хюм.

„Бербатов беше една от най-големите звезди, подписала с индийски клуб този сезон. Логично е феновете да имат огромно очаквания към него. Те се надяваха да видят поне част от това, което той показваше в Манчестър Юнайтед. 36-годишният нападател има съвсем нова роля и все още е в процес на адаптация към нея.

Бербатов изглеждаше напълно загубен в първите си два двубоя на тази позиция, но в третия показа леко подобрение”, пише в анализа на Sportskeeda за българина.

„Той без съмнение притежава феноменално първо докосване, но засега тотално се проваля в създаването и реализирането на голове за тима си. Все още не се е отчел нито с асистенция, нито с гол”, допълват от индийската медия.