В Химки гледат сериозно на Лукойл

снимка: БТА

Наставникът на руския Химки Римас Куртинайтис е на мнение, че Лукойл Академик ще се опита да постигне победа над своя съперник в група Е на турнира Еврокъп.

Двата тима се изправят един срещу други утре, от 17:30 часа българско време в Москва, а след две поредни победи българите са във възход.

Според Куртинайтис смяната на старши треньора е довела до промяна на стила на игра и някои комбинации в българския тим.

"Не отдавна Лукойл смени треньора си. Отборът получи нов импулс и спечели два поредни мача в турнира. С това се промени и стила им на игра, както и някои комбинации. Академик получи шанс да се класира за следващия кръг, затова те ще имат голямо желание да ни победят.

Ние сериозно се подготвяме за този мач и както винаги няма да направим услуга на никого. Съсредоточени сме единствено върху победата", заяви специалистът пред клубния сайт на Химки.

Отборът на Лукойл Академик отпътува днес в пълен състав за руската столица Москва, а преди излитането старши-треньорът на българите Димитрис Галанис заяви, че тимът е готов за голям мач.

"Химки е класен отбор, голям клуб. Голямо предизвикателство е за нас това гостуване, дори по-голямо, отколкото беше Апоел Йерусалим. Готови сме да изиграем един добър мач. Отиваме там, за да се опитаме да използваме своите шансове", заяви треньорът на "студентите".