В Гърция: Време е Бербо да си ходи - мирише на барут

снимка: PAOK FC

Българската звезда Димитър Бербатов иска да си ходи. До това заключение стига авторът на изданието Sport24.gr Панос Боянис, анализирайки играта на нападателя в дербито на ПАОК с АЕК в неделя. 

Според него, езикът на тялото на българската звезда в мача с атинския гранд категорично е говорило, че повече не му се играе за "черно-белите". Той пита дали вече не е време за раздяла с българина заради влиянието му върху отбора. Ето и какво пише в анализа си авторът:

"От това дерби излиза само един-единствен въпрос - Какво се случва с Бербатов? Още с влизането му на терена, той миришеше на барут. Беше ядосан, правеше нарушения, размахваше ръцете си наляво-надясно."

"Влезе като резерва в 46-та минута, около 80-та вече беше под душовете. За това кратко време успя да направи шест нарушения! Ясно си личеше, че не иска да следва указанията на треньора. Показа категорично, че няма намерение да разкрива качествата си."

"Вижда се без допълнително разяснение, че иска да си тръгне. Да, може би ще го отрече официално, но езикът на тялото му е категоричен, че не иска да остава в ПАОК. И това се видя в дербито с АЕК, в което не искаше да помогне на съотборниците си."

"Аз съм му голям фен - рядък талант, страхотни качества и невероятна кариера. И това му позволява да е разглезена звезда, която може да се дразни от всякакви неща, които не са му по вкуса."

"Срещу АЕК той показа, че не иска да е резерва, но подобно поведение няма как да се харесва, а и да се очаква. Жалко. Вместо да се докаже за пореден път и да покаже, че парите за него не са похарчени на вятъра, той тръгна по друг път. Явно е, че не си допадат с Игор Тудор, а сега треньорът е с вързани ръце."

"Сега решението е в собственика Иван Савидис. При всички положения, сега Бербатов само влияе лошо на отбора. Дали не е вече време за раздяла? А и да не забравяме, че напоследък феновете започват да се оттеглят от стадиона", пише в анализа на изданието. 

Този материал излиза само няколко часа, след като в Турция разпространиха новината, че българинът пак е бил в плановете на Галатасарай за селекция, но истанбулският гранд пак се е отказал от него заради възрастта му. В края на седмицата Бербо навършва 35 години.