В Гърция храчат яко по Бербо: Пляскаха му само на представянето на Тумба! Рита в юбилея на Камата - докато ПАОК се мъчи

снимка: БГНЕС

На обилна доза плюнки беше подложен Димитър Бербатов в Гърция. Авторитетното издание "МетроСпорт" публикува материал, в който анализира представянето на нападателя и отправя жестоки критики. 

Ето и какво пише в анализа:

"Димитър Бербатов беше огромното желание на боса на ПАОК Иван Савидис. Той бръкна дълбоко в джобовете си и извади около 2 млн. евро, за да го доведе на "Тумба". И за тези пари, единственото което ще остави в Солун, е овациите на феновете при представянето му."

"Суперзвездата игра много слабо този сезон, не се запомни с нищо и на терена, и извън него. Въпросът е само дали това се дължи на него, или на системата на ПАОК. А последният епизод беше, когато поиска и получи разрешение да играе в шоу-мача на Стоичков в София, докато ПАОК е в най-важната част от сезона си и се бори със зъби и нокти."

"Този факт беше черешката на тортата на "Тумба". Бербатов и присъствието му в ПАОК ще бъдат бързо забравени. Твърде малко хора ще си спомнят за него и престоя му тук след няколко години. А може би и не само той ще е виновен за това."

"Привличането му показа, че Иван Савидис и ПАОК може и да искат, но не могат да привличат звезди от голям калибър. Обстоятелствата в първенството, обезсмислената конкуренция и липсата на мотивация карат звезди като българина да се чувстват като мухи в мляко."

"Може би никога няма да разберем какво се обърка. Дали бяха контузиите, дали беше егоизмът на Игор Тудор, дали ниското ниво на гръцкото първенство, дали беше нещо друго... И все пак, играч като Бербатов изигра пълен сезон във Франция, преди да дойде в ПАОК, но се отдаде на ваканцията в Солун. Вината е и негова, но и на други хора."

"И все пак, в края на престоя си тук, той може и да остави следа. Трябват му само хубави мачове в плейофите а Шампионската лига до края на сезона. Да помогне на ПАОК да постигне целта си. Ако го стори, ще остави някакво завещание след себе си и феновете ще го запомнят с добро. Ето му едно предизвикателство в последния момент", написаха в Гърция.