В Черно море очакват тежък мач с Ботев

снимка: Булфото

"Очаквам тежък мач срещу отбора на Ботев /Пловдив/", коментира на редовната си седмична пресконференция днес наставникът на Черно море Александър Станков.

Той допълни, че независимо от проблемите, които се случват в пловдивския отбор, Ботев е много добър тим. Според Станков проблемите на Ботев може би ще сплотят и мобилизират играчите им.

Той каза, че е гледал мачове на Ботев, в които е видял много хъс в отбора. Готвим се старателно за този двубой, надявам се нашият отбор постепенно да влезе в ритъм, посочи Станков. Според него играта на Черно море от мач на мач се подобрява.

"Очаквам да се играе добър футбол и ако играчите направят това, което желая от тях, трябва да се поздравим с успех", коментира специалистът. Според него липсата на публика на срещата не е предимство за Черно море. Станков смята, че футболистите се мобилизират повече, когато играят пред публика.

Състоянието на Михаил Венков, който цяла седмица тренира на облекчен режим, се подобрява, каза още треньорът и допълни, че до мача има два дни и ще се преценява дали футболистът ще играе. Нападателят Бакари, който претърпя операция, тренира наравно с останалите играчи, бързо се е възстановил и по думите на Станков е готов на 70 процента да вземе участие в официална среща.

"Имам замислено нещо за този мач, има голяма вероятно двубоят да започне Мирослав Манолов, а защо не и Бакари", каза още наставникът. Той коментира още, че футболистите на Черно море създават много положения, но въпросът е, че трябва да бъдат реализирани. "Не се оплаквам от липса на агресия, но претенциите ми са, че създаваме положения, а не ги реализираме", подчерта Станков. Срещата между Ботев и Черно море е в неделя от 18.00 часа, уточнява БТА.